Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ?


Εύλογα ερωτηματικά προκύπτουν από τη πρωτοσέλιδη αποκάλυψη της εφημερίδας Κρητική Επιθεώρηση , ότι αντλιοστάσια έργου που εκτελείται με ευθύνη του Δήμου Αρκαδίου χτίζονται επί του αιγιαλού.

• Το πρώτο ερώτημα είναι γιατί η μελέτη του έργου που εκπονήθηκε «10 χρόνια πρίν και με τους τότε περιβαλλοντικούς όρους »( χωρίς Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων καθώς τότε δεν ήταν απαραίτητη) σύμφωνα με τον δήμαρχο του οικείου δήμου, απέκλεισε κάθε άλλη δυνατή χωροθέτηση.
• Το δεύτερο ερώτημα είναι γιατί είναι κοινωφελές το έργο του βιολογικού καθαρισμού και δεν είναι κοινωφελής η προστασία του περιβάλλοντος ,δηλαδή του αιγιαλού και της παραλίας?
• Το τρίτο ερώτημα αφορά στην «τυπική» απουσία άδειας από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου. Τι είδους τυπική έλλειψη είναι πρώτα να χτίζεις και μετά να παίρνεις έγκριση?
Καλούμε τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές του Υπουργείου Περιβάλλοντος και την πολεοδομία να κάνουν τους αναγκαίους ελέγχους νομιμότητας. Καλούμε τον κ Δήμαρχο σε περαιτέρω διευκρινίσεις και τέλος καλούμε πολίτες και συλλογικότητες πολιτών στην ενασχόληση με το θέμα με σκοπό την ανάδειξη του από κάθε πλευρά και την αντιμετώπιση του .
Το περιβάλλον το κληρονομήσαμε από τα παιδιά μας και η προστασία του είναι υποχρέωση όλων μας
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου