Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Μνήμη και τιμή στον Αλέξη και στους ειρηνικούς αγώνες της νεολαίας
Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον τραγικό χαμό του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ο φόνος του πυροδότησε την εξέγερση του περασμένου Δεκεμβρίου .Αδιέξοδα και κοινωνική κρίση, πολιτική ανικανότητα και αυταρχισμός, ταξικές πολιτικές και πολιτικό σύστημα σε απόσταση από τις ανάγκες και τις αγωνίες των νέων αποτέλεσαν τη βάση για ειρηνικές αλλά και βίαιες διαμαρτυρίες.
Ο νεκρός μαθητής έγινε σύμβολο για τη γενιά του, καθώς υπήρξε το θύμα της αστυνομικής ασυδοσίας και έφερε στην επιφάνεια το θυμό της ελληνικής νεολαίας και μεγάλου μέρους της κοινωνίας για την υποβάθμιση της ζωής ,την ανεργία και τη φτηνή εργασία, το σχολείο εξεταστικό κέντρο για ένα αβέβαιο μέλλον, τις πελατειακές σχέσεις και την έλλειψη αξιοκρατίας στην πρόσβαση στην αγορά εργασίας, το αλλοτριωτικό και ανθυγιεινό περιβάλλον των μεγαλουπόλεων .
Η 6η Δεκεμβρίου είναι φέτος μέρα μνήμης περισυλλογής και αγωνιστικής ενατένισης για μια καλύτερη κοινωνία όπου η ανθρώπινη ζωή δεν θα αφαιρείται από τη βίαιη εξουσία και η κοινωνία των πολιτών θα οικοδομεί με κοινωνική δικαιοσύνη, διευρύνοντας τη δημοκρατία , ένα καλύτερο αύριο.
Οικολόγοι Πράσινοι Ν.Ρεθύμνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου